У НУХТ підвели підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Золотий каштан»

7 листопада на базі Національного університету харчових технологій (НУХТ) відбулася підсумкова конференція XIІ Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу.


Конкурс був започаткований у 2000 році Клубом пакувальників України й з того часу проводиться спільно з ІАЦ «Упаковка» за підтримки Міністерства освіти та науки України та численних спонсорів.

Конференцію відкрив проректор університету з наукової роботи Олександр Шевченко. Від ректора НУХТ, професора Анатолія Українця та від себе особисто він привітав присутніх і побажав їм наснаги й подальших успіхів і високих досягнень.

Учасників заходу також привітали заступник директора Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Казимир Левківський, директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ Сергій Блаженко і президент Клубу пакувальників України Валерій Кривошей. Останній також презентував присутнім щойно випущену книгу «Упаковка: українські реалії» й вручив проректорові Олександру Шевченку примірник для бібліотеки НУХТ.

Модератором конференції вже традиційно виступив завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Національного університету харчових технологій Олександр Гавва.

З інформаційним повідомленням щодо діяльності, розвитку партнерства з вишами та підтримки талановитої молоді виступив представник компанії «DOW» (The Dow Chemical Company) Олександр Дишлевий.

Після цього слово надали переможцям конкурсу. Цього року конкурсні роботи оцінювалися у 4 номінаціях: «Конструювання та дизайн упаковки», «Технології і обладнання виготовлення пакувальних матеріалів та упаковки», «Технології пакування та пакувальне обладнання», «Упаковка – елемент логістики». У кожній з них професійне журі визначило по три переможця, які після публічного захисту своїх робіт на конференції, були відзначені дипломами І, ІІ чи ІІІ ступеню.

Студенти НУХТ і цього року підтримали традицію перемагати у цьому престижному конкурсі. З-поміж 12 переможців конкурсу, двоє – студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ, що представили роботи у номінації «Технології пакування та пакувальне обладнання». Перемогу і Диплом ІІ ступеню Андрію Дем’яненку принесла ґрунтовна робота «Фактори тертя в обладнанні ліній пакування» (наукові керівники – професор Анатолій Соколенко і доцент Костянтин Васильківський), а Борис Михайлик виборов Диплом ІІІ ступеню з роботою «Розробка мехатронного модуля для дозування рідкої продукції ваговим способом» (науковий керівник – професор Олександр Гавва).

Переможці конкурсу були нагороджені дипломами Міністерства освіти і науки України,  Інституту модернізації змісту освіти МОН, золотими медалями від Клубу пакувальників України, подарунками від НУХТ і Клубу пакувальників України. Також були вручені грамоти Клубу пакувальників науковим керівникам переможців. Нагороди вручили директор ІАЦ «Упаковка» Вероніка Халайджі і заступник директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ Михайло Масліков.

Підсумував результати цьогорічного «Золотого каштану» президент Клубу пакувальників України Валерій Кривошей.

Після завершення конференції наукові керівники студентів-переможців і викладачі вишів України, у яких готують спеціалістів різних галузей пакувальної індустрії, зібралися на круглому столі, де активно обговорювали методологію підготовки фахівців у розрізі останніх вимог сучасності.


Поділіться з друзями:   

Останні новини