Максим Луцький пропонує застосувати санкції до ректорів, якщо у ВНЗ знайдуть наркотики

Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Максим Луцький переконаний, що керівники вищих навчальних закладів та шкіл мають нести персональну відповідальність у разі виявлення практики розповсюдження наркотичних засобів на території ВНЗ.


Про це він сказав у коментарі УНН.

"Дійсно, сьогодні трапляються прецеденти, коли студенти у гуртожитках продають наркотики. Хоч вони і поодинокі, однак з такими випадками потрібно боротися. Відповідні служби ВНЗ і персонально керівник, як людина, які відповідає за все в університеті. Батьки довірили нам дитину і ми відповідальні за її життя та здоров`я. В разі виявлення під час перевірки МВС випадків розповсюдження наркотиків в університетах, Міністерством освіти повинні застосовуватись відповідні санкції", - зазначив парламентарій.

За його словами, необхідно сприяти розвитку взаємодії територіальних підрозділів міліції, добровільних громадських організацій та ВНЗ. Також він додав, що вже існує позитивний досвід роботи  оперативних загонів.

"Випадок, коли підпільний цех з розфасовки наркотичних речовин був організований в одній зі столичних шкіл, просто жахливий. Винні мають бути покарані, тому що безпека наших дітей це найголовніше", - наголосив М. Луцький.

Як повідомлялось раніше, згідно з дорученням міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, в Україні стартувала спецоперація "Генофонд", основним завданням якої є виявлення можливих випадків потрапляння наркотичних та психотропних засобів на територію  шкіл, вищих навчальних закладів, а також студентських гуртожитків.


Поділіться з друзями:   

Останні новини