Студент НУВГП розробив проект ратуші Рівного

Майбутні бакалаври за напрямами «архітектура» та «дизайн архітектурного середовища»  у новому році розпочали захист своїх  дипломних проектів першими.


Як опвідомила Людмила Ступчук, керівник відділу зв'язків із громадськістю НУВГП, на розгляд Державної екзаменаційної комісії, яку очолив головний архітектор Рівненської області Олександр Карачанський, вони представили 36   різнопланових робіт.  Значна їх частина присвячена Рівному та Рівненській області, яку майбутні архітектори пропонують прикрасити сучасними соціально значимими  та культурними об»єктами.  Це спортивні школи, культурно-розважальні об'єкти, туристичні комплекси тощо

А ось Олександр Ковтонюк  запропонував рівнянам проект міської ратуші, яка, на його думку,  обов»язково має бути в нашому місті, щоб об'єднати разом усі міські керівні структури.  Вона сучасна, простора, має багато функціональних приміщень, де можна не лише  розмістити усі управління та відділи міськвиконкому, міської ради тощо, а й проводити міські заходи. Окрім того, вона прикрашає місто і робить його довершенішим.

До речі, колись така ратуша тут таки  була,- зауважив  завідувач кафедри архітектури професор Петро Ричков. -- І знаходилася вона  навпроти органного залу, приблизно на місці гастроному.


Поділіться з друзями:   

Останні новини