Делегація Центру підтримки сім’ї СумДУ відвідала Німеччину

На початку лютого в рамках дружньої до сім’ї ініціативи делегація Центру підтримки сім’ї СумДУ відвідала університет Оснабрюк в Німеччині.


Навчальний візит став можливим завдяки підтримці Європейського Союзу, який фінансує університетський проект «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах», повідомляє відділ інформаційно-рекламної діяльності університету.

Метою поїздки було вивчення досвіду постійного партнера СумДУ – університету Оснабрюк – у створенні середовища, доброзичливого до сім’ї.

Колектив кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій у складі старшого викладача Андріани Костенко, практичного психолога Людмили Колісник, аспірантки Юлії Савельєвої та викладача Олени Плигун був приємно вражений багатовекторністю підходів  університету Оснабрюк до підтримки сімей.

Приймаюча сторона ознайомила гостей із досвідом у сфері роботи з дітьми, батьками та сім’ями в цілому.

Під час візиту представники СумДУ оглянули корпуси університету, бібліотеки, гуртожитки. Особливе враження залишив дитячий садок, в якому виховуються діти віком від 4 місяців.

«Питання поєднання батьківських зобов’язань з професійними стає все більш актуальним як у нашій державі, так і в Європі, – зауважила за підсумками поїздки до Оснабрюку Юлія Савельєва. – Нам було надзвичайно корисно побачити, як розвивалася та яких масштабів набула ініціатива створення умов для молодих сімей у Німеччині».

На думку аспірантки, досвід університету Оснабрюк стане в нагоді СумДУ та Україні в цілому, адже демонструє ефективні механізми вирішення соціальних і демографічних проблем.

Відвідавши Німеччину, делегація Центру підтримки сім’ї вкотре переконалася, що 3-річний проект СумДУ з підтримки молодих студентських родин «Заклад, дружній до сім’ї» є початком великої справи – відродження сімейних цінностей.


Поділіться з друзями:   

Останні новини