Євген Суліма зустрівся з науково-педагогічним колективом та студентами Одеського державного аграрного університету

Під час робочої поїздки Євген Суліма відвідав Одеський державний аграрний університет, де зустрівся з науково-педагогічним колективом та студентами.


Перший заступник Міністра розповів про перспективи вищого навчального закладу у зв’язку з ухваленим 26 червня 2013 року розпорядженням Кабінету Міністрів України щодо передачі Одеського державного аграрного університету до сфери управління Міністерства освіти і науки та його реорганізацію шляхом приєднання до Одеської національної академії харчових технологій, повідомляє прес-служба МОН.

Обгрутовуючи конкурентне середовище в освітньому просторі, Євген Суліма наголосив на необхідності концентрації наукових та педагогічних сил вищої школи, створення могутнього потенціалу вищого навчального закладу, який може відпрацьовувати питання підготовки фахівців від вирощування аграрної продукції до її зберігання та переробки. За результатами такого об’єднання створюються умови для підвищення якості підготовки фахівців. Професорсько-викладацький склад отримає умови оплати праці згідно зі статусом національного навчального закладу та можливість стрімко розвиватися до рівня кращих світових університетських рейтингів.

Під час зустрічі Перший заступник Міністра зазначив, що об’єднання наукової складової, фінансової та матеріально-технічної бази академії та університету забезпечить конкурентність вищого навчального закладу не лише в Одеській області, а й в Україні.

«При цьому жодна кафедра, жоден факультет не будуть скорочені, а рішення щодо структури вищого навчального закладу після об’єднання повинно запропонувати саме академічне середовище», - зазначив Євген Суліма.

Перший заступник Міністра відповів на численні запитання викладацького складу університету та студентів, зазначивши, що всі спеціальності, на яких зараз навчаються студенти Одеського державного аграрного університету, будуть збережені.

Після зустрічі з колективом Євген Суліма провів нараду з керівництвом Одеського державного аграрного університету та деканами факультетів щодо створення робочих груп для забезпечення процесу об’єднання двох вищих навчальних закладів на демократичних та правових підставах.

У цей же день Перший заступник Міністра зустрівся з головою Одеської обласної державної адміністрації Едуардом Матвійчуком.


Поділіться з друзями:   

Останні новини