У Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулась посвята у студенти

Першокурсників привітали міністр культури України, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, почесний професор університету Леонід Новохатько та голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.


На заході також були присутні: директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська; спеціальний уповноважений Прем'єр-міністра України, доктор філософських наук, академік НАПН України, голова Всеукраїнської екологічної ліґи, почесний президент Фонду сприяння розвитку мистецтв, президент клубу друзів нашого Університету, Анатолій Толстоухов; ректор університету, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України Віктор Огнев’юк.

Міністр культури України Леонід Новохатько відзначив, що з великою приємністю вже другий рік поспіль вітає студентів нашого університету з таким визначним днем у їхньому житті: «Мені не вистачає слів, щоб описати можливості, які відкриваються перед студентами та той неповторний шлях студентського життя, що на них чекає. І через багато років, озираючись назад, ви скажете, що студентські роки у Київському університеті імені Бориса Грінченка були найкращими. Цього я вам і бажаю».

Голова КМДА Олександр Попов у своєму виступі підкреслив, що першокурсники зробили правильний вибір для навчання, обравши Київський університет імені Бориса Грінченк. Адже це сучасний університет із міцною матеріально-технічною базою, потужним професорсько-викладацьким складом. До того ж, це єдиний університет, що належить до комунальної власності міста Києва і він є справді столичним. Наприкінці свого виступу голова КМДА побажав студентам міцної студентської дружби та досягнення максимальних результатів.

Почесні гості також вручили першокурсникам символічні студентські квитки.

Виступ ректора університету - Віктора Огнев’юка - надихнув першокурсників на навчання та нові досягнення.

Захід закінчився чудовим концертом студентів і викладачів університету.

Святкові заходи пройшли в усіх інститутах, що входять до структури університету: Гуманітарному інституті, Інституті суспільства, Інституті людини, Педагогічному інституті та Інституті мистецтв.

Цього року до Київського університету імені Бориса Грінченка вступило 2826 студентів, що на 200 осіб більше, ніж у минулому році. Загалом контингент студентів університету складає 7775 осіб.

За час вступної кампанії-2013 до університету подано 18975 заяв. Загальний конкурс склав 5,27 заяв на місце, а на бюджетні місця – 26,6.

Літопис університету ведеться з 16 березня 1874 р., коли було видано спеціальний циркуляр Міністерства Народної Освіти про організацію педагогічних курсів вчителів початкової освіти Київського навчального округу.

Сьогодні Київський університет імені Бориса Грінченка – це сучасний та успішний вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, який забезпечує неперервну підготовку конкурентоспроможних фахівців за міжнародними стандартами від молодших спеціалістів до докторантів та підвищення кваліфікації педагогів навчальних закладів м.Києва.

Університет має 5 корпусів загальною площею 43,3 тис м2 та розвинуту інфраструктуру: сучасну бібліотеку з філіями в корпусах; спортивний комплекс з басейном, тренажерними та спортивними залами; понад 80 SMART – аудиторій; сучасні комп’ютерні аудиторії; Wi-Fi зони; системи відеоконференцій; актові зали; телестудію та прес-центр; центр практичної підготовки студентів спеціальності «Дошкільна» та «Початкова» освіта.

Одним з найважливіших напрямків діяльності університету є його інтернаціоналізація. Університет є підписантом Великої Хартії університетів (М.Болонья, Італія); членом Міжнародної асоціації університетів, Європейської асоціації освіти дорослих, Європейська асоціація університетів. В університеті активно розвиваються академічні обміни, мобільність науковців та студентів; гостьові лекції – презентації міжнародних фондів, організацій, професорів закордонних університетів; міжнародні проекти.


Поділіться з друзями:   

Останні новини