Президент закликав українських IТ-спеціалістів спробувати себе в реалізації масштабних національних проектів

Президент України Віктор Янукович закликав українських IТ-спеціалістів спробувати себе в реалізації масштабних національних IТ-проектів, які б стали візитівкою країни.


Це Глава держави сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі молоді, який проходить у Києві в рамках Всеукраїнського фестивалю молоді.

«Я закликаю присутніх тут молодих програмістів замислитися над реалізацією масштабних національних IТ-проектів, які могли б стати візитівкою України. Наприклад, створення потужної національної пошукової системи. Врешті-решт, Гугл також задумувався дуже молодими людьми», - сказав Глава держави.

Він зазначив, що сьогодні доволі часто молодь дещо відгороджується від своєї країни, будуючи, так би мовити, «кар’єру на експорт», зокрема в секторі IТ-технологій.

«Україна має дуже високі якісні показники з підготовки програмістів. Утім, значна частина підготовлених спеціалістів емігрує. А ті, що залишаються, працюють у рамках іноземного бізнесу», - зазначив Президент. Він додав, що потужна галузь IТ-технологій, на жаль, досі не стала повноцінною частиною саме української економіки.


Поділіться з друзями:   

Останні новини