Викладач ДНУ імені Олеся Гончара загинув у збитому літаку ІЛ-76

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара глибоко сумує з приводу загибелі асистента кафедри політології факультету суспільних наук і міжнародних відносин Павла Миколайовича Левчука.


Павло Левчук – стрілець-зенітник, солдат 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади загинув в ніч з 13 на 14 червня у літаку ІЛ-76, збитому над Луганськом, повідомляє інформаційно-аналітичне агентство ДНУ ім. О.Гончара.

Двадцятишестирічний Павло Левчук народився в місті Токмак Запорізької області. У 2010 році закінчив відділення політології факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету. У 2013 році закінчив аспірантуру ДНУ, працював асистентом на кафедрі політології. 5 червня, за кілька днів до смерті, Павло Левчук успішно захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата політичних наук на тему: «Коаліція зростання як суб’єкт владних відносин в міських політичних режимах».

«Після зимових канікул Павло почав читати студентам семінари з предмету «Політична реклама», закінчував писати кандидатську дисертацію, але на початку березня був мобілізований до 25-ї окремої Дніпропетровської бригади ВДВ, – розповідає колега, викладач кафедри політології ДНУ Андрій Шуліка. – 5 червня 2014 року він захистив дисертацію. Командування відпустило його на пару днів. Після захисту він відразу ж повернувся до лав бійців. З військового досвіду у нього була тільки військова кафедра, тому в першу роту першого батальйону 25-ї повітряно-десантної бригади його зарахували рядовим бійцем».

«Це дуже важка втрата для всього нашого колективу. Загинув обдарований молодий вчений, талановитий викладач, справжній патріот України. Дніпропетровський університет зробить усе для того, щоб завершити справу Павла Левчука, – говорить ректор ДНУ Микола Поляков. – Зараз кафедра політології разом з Вченою радою університету збирає всі необхідні після захисту дисертації документи для відправки до Міністерства освіти і науки України. Також ректорат, профком, рада студентів, викладачі організовують збирання коштів. Його дружина Юлія зараз захищає дипломну роботу. Ми висловлюємо глибоке співчуття їй, родині і друзям загиблого».


Поділіться з друзями:   

Останні новини