Міносвіти та компанія "Ельсевір" запровадять премію Scopus Award Україна

21 березня 2016 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт і голова правління компанії "Elsevier B.V." (Королівство Нідерландів) Йонг Сук Чі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством і компанією "Ельсевір".


Як повідомляє прес-служба міністерства, у підписанні Меморандуму також взяли участь заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, директор по роботі з органами державної влади компанії "Elsevier B.V." Марат Фатхуллін, представники Міністерства.

Сергій Квіт підкреслив важливість співпраці Міністерства освіти і науки з компанією Елсевір – одного з найбільших в світі видавництв наукової, технічної і медичної інформаційної продукції, розробником та власником бібліографічної та реферативної бази даних SCOPUS.

"З прийняттям нових Законів України "Про вищу освіту" і "Про науку і науково-технічну діяльність" ми розглядаємо нашу співпрацю з точки зору забезпечення нового якісного рівня, оцінки якості наукової діяльності українських університетів і наукових установ із застосуванням зовнішніх критерії оцінювання", - підкреслив Міністр.

Заступник Міністра Максим Стріха звернув увагу на важливість присутності наукових публікацій українських вчених у визнаних міжнародних наукових виданнях, які входять у провідні бібліографічні бази, що є важливою умовою налагодження міжнародних наукових контактів українськими вченими та, зокрема, кар‘єрного зростання молодих науковців.

Голова правління компанії "Elsevier B.V." Йонг Сук Чі підтвердив намір компанії розвивати співпрацю з Міністерством освіти і науки, що направлена на подальше зміцнення наукового і освітнього процесу в Україні.

Зокрема, "Ельзевір" розгляне можливості для формування інформаційних рішень, адаптованих до науково-дослідних й освітніх потреб української науки і суспільства, а також інструментарію застосування аналітичних даних, що належать компанії, у роботі відповідних інформаційно-аналітичних систем Міністерства.

Окрім того, сторонививчатьможливості надання особливих умов отримання доступу наукового співтовариства України до повнотекстового контенту через Science Direct і до реферативної бази даних, а також до індексів цитування через Scopus для університетів і наукових організацій України.

З метою підвищення рейтингу українських наукових досліджень у світовому медіа просторі сторони домовились прозапровадження в 2016 році премії Scopus Award Україна в рамках глобальної ініціативи Ельзевір, що визначатиме дослідників широкого спектру дисциплін (таких як природничі науки, медицина, фізика, соціальні та гуманітарні науки, хімія, математика, матеріалознавство, сільське господарство, науки про навколишнє середовище і т.д.)

Слід зазначити, що компанія 'Ельзевір" – найбільше в світі видавництво наукової, технічної і медичної інформаційної продукції і послуг. Співпрацюючи зі світовими науковими спільнотами, компанія видає більш ніж 2000 журналів і 1900 нових книг щорік. Окрім друкарської продукції, видавництво пропонує такі інноваційні електронні продукти і ресурси, як ScienceDirect, MD Consult, Scopus, а також бібліографічні і реферативні бази даних в електронному вигляді. Компанія "Ельзевір" має більше 70 представництв по всьому світу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини