Одного з викладачів звільнять за участь у науковій конференції в окупованому Криму, - Лілія Гриневич

Міністерство освіти і науки перевірило заяви ЗМІ про те, що ряд викладачів українських вишів побували в тимчасово окупованому Криму на конференції "Російська мова в полікультурному світі".


"Щодо участі викладачів з українських вишів у конференції на тимчасово окупованій території Криму. Університети вже надіслали відповідь МОН, див. фото. Міністерство освіти і науки рішуче наполягає, щоб керівники університетів вивчили правомірність дій своїх співробітників і вжили заходів відносно тих, хто продемонстрував зневагу до України та її територіального устрою", - повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Зокрема, стало відомо, що професор кафедри російської мови Київського національного педагогічного університету ім. Драгоманова Ірина Зайцева брала участь в конференції.  Доцент кафедри мовної підготовки Запорізького державного медуніверситету Володимир Хайлік перебував у відпустці і також побував на конференції в тимчасово окупованому Криму.

В Міносвіти вияснили, що представниці Запорізького  державного медичного університету Жанна Рагріна та Катерина Гайченко, а також Ольга Каніболоцька із Запорізького національного університету не брали участі у зазначеній конференції.

В той же час до Міносвіти надійшла відповідь з Дніпропетровського національного університету. Там викладач, котра їздила в окупований Крим на конференцію, буде звільнена за прогул.


Поділіться з друзями:   

Останні новини