Потрібно негайно вирішити питання фінансування Національної академії наук – Олександр Співаковський

Про це Перший заступник Голови Комітету з питань освіти, народний депутат України з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський  заявив  на Погоджувальній Раді.


«Потрібно вирішити питання, бо Національна академія наук залишається без фінансування вже два місяці», – сказав Співаковський.

Крім того, він попросив терміново внести до порядку денного сесії ВР №4718 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності вищих навчальних закладів (наукових установ), які були переміщені з тимчасово окупованої території та з населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

«Прошу в середу терміново його прийняти, бо є проблеми з вузами, які знаходяться на нашій території. Також, оскільки є постанова, яка хоче заблокувати підписання законопроекту №3312 (Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” (щодо працевлаштування випускників) – ред.), просимо розглянути питання по суті», – додав Співаковський.


Поділіться з друзями:   

Останні новини