Проти НАЗЯВО та його голови розвернуто кампанію чорного піару, - Олександр Співаковський

Про це розповів заступник голови комітету ВРУ з питань освіти й науки, народний депутат Олександр Співаковський в ефірі Херсонської обласної телерадіокомпанії «Скіфія».


«Робота НАЗЯВО повинна була запущена ще 1 вересня 2015 року, але Уряд Яценюка зупинив його запуск. І в мене є документ, який це підтверджує. Суспільство не знає зміст цього документу, але два високих чиновника попросили тодішнього Прем’єр-міністра України не запускати НАЗЯВО. Люди такого рівня фактично попросили прем’єра не виконувати закон України! Це безпрецедентний випадок», - зазначив Співаковський.

Співаковський розповів, що за цей рік було виконано багато роботи, для того що вивести зі складу НАЗЯВО осіб, які про пройшли люстрацію та обрати замість них двох нових членів.

«Зараз вибрали головою Нацагенства не ту людину, на яку хтось розраховував. І тепер розпочинається кампанія чорного піару, націлена на дискредитацію обраного голови та на перешкоджання роботі НАЗЯВО», - заявив він.

Зараз Нацагенство ще не працює, адже Кабмін повинен затвердити на посадах осіб, яких вибрали на посади голови та заступників голови НАЗЯВО.

«Є закон, тому з 1 вересня минулого року Нацагенство повинно було запрацювати, незалежно від погляду окремих посадовців на це питання», - зазначив Олександр Співаковський.

Нагадаємо, 21 жовтня на зборах членів НАЗЯВО було обрано голову Нацагенства. Під час голосування 13 голосів отримав Сергій Храпатий, а інший претендент Руслан Гурак отримав 11 голосів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини