Випускниця Університету «Україна» Уляна Пчолкіна – лауреат Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття» 2016

12 листопада 2016 року в Національній опері України відбулася ІХ церемонія нагородження Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття». У номінації «Рейтинг» було відзначено випускницю Університету «Україна», телеведучу, срібну призерку Чемпіонату світу з пара-карате Уляну Пчолкіку.


Уляна Пчолкіна, як і всі жінки, лауреатки премії «Жінка ІІІ тисячоліття», є прикладом незламності, краси та впевненості; вона отримала нагороду в категорії «Рейтинг». У цій номінації відзначаються найліпші представниці промисловості, медицини, бізнесу, підприємництва, мистецтва, культури, спорту та інших галузей.

Олена Чинка

Уляна з радістю погодилася поділитися своїми почуттями і враженнями:

– Для мене велика честь стати жінкою ІІІ тисячоліття і стояти поруч із неймовірними жінками сьогодення! Хочу подякувати всім причетним за цю нагороду! І сказати головній жінці у моєму житті, моїй мамі, що я її дуже люблю і пишаюся тим, що я її донька!

2016 року премією «Жінка ІІІ тисячоліття» відзначено також Голову Благодійного Фонду Петра Порошенка Марину Порошенко. Перша леді країни удостоєна цієї нагороди в категорії «Знакова постать». У цій номінації відзначаються видатні особистості України або світу, чия діяльність пов’язана з Україною. Марину Порошенко відзначили, зокрема, як ініціаторку та ідейну натхненницю проекту, спрямованого на соціалізацію дітей з інвалідністю та створення для них доступного освітнього, тобто – інклюзивного середовища.

Оксана Радушинська

Цю високу нагороду свого часу отримали ще дві випускниці Університету «Україна»:  Олена Чинка (хореограф, керівник дитячої студії, переможниця телепроекту «Гордість країни», номінація «Рейтинг» 2011 року) та Оксана Радушинська (журналістка, поетеса, номінація «Рейтинг» 2009 року).

Треба відзначити, що усі три лауреатки премії «Жінка ІІІ тисячоліття» ‒ випускнці Університету «Україна» Уляна Пчолкіна, Олена Чинка, Оксана Радушинська ‒ послуговуються інвалідними колясками. Але, попри суттєві порушення здоров’я, ці жінки не зупиняються у своєму розвитку і постійно досягають нових вершин. Так, Уляна  Пчолкіна здобула срібну медаль на Чемпіонаті Європи з пара-карате у категорії «ката на інвалідних візках»; чемпіонат відбувся у жовтні 2016 року у місті Лінц (Австрія). Олена Чинка здобула декілька золотих і срібних медалей на Чемпіонаті світу зі спортивних танців на візках, що відбувся у жовтні 2016 року в місті Кошице (Словаччина). А Оксану Радушинську за волонтерську діяльність в зоні Антитерористичної операції відзначено Національною премією «Благодійна Україна – 2015» (2016).

Надзвичайно символічним є те, що інклюзивні проекти, а також видатні особистості з інвалідністю привертають все більше і більше уваги у суспільстві. А отже, у свідомості українців зростає рівень демократичних, гуманних цінностей і толерантності.

Довідка

Всеукраїнська премія «Жінка ІІІ тисячоліття» – це нагорода, що вручається щорічно з 2006 року міжнародною громадською організацією «Жінка ІІІ тисячоліття» українським жінкам, котрі зробили значний внесок у певну галузь та реалізувалися у різноманітних сферах діяльності. Нагородження відбувається у чотирьох категоріях – «Знакова постать», «Рейтинг», «Перспектива» та «Надія України». Історія премії налічує вже 9 років. Свого часу премію відзначено багато видатних українок, серед них – Ада Роговцева, Оксана Забужко, Руслана Лижичко, Ніна Матвієнко. Переможниці отримують статуетку роботи скульптора Володимира Шолудька, що символізує силу та витонченість, підкреслену суворість і зворушливу тендітність – риси Сучасної Жінки. Рука витонченої жіночої фігурки символічно перетворюється на крило, нагадуючи про покликання жінки оберігати та захищати, дарувати тепло і відводити негаразди. Цей образ завершує пальмова гілка – символ миру та перемоги, яких без участі жінки досягти неможливо. Фігурка втілює лагідну жіночність і постійне прагнення досконалості та успіху, властиве жінкам, незламну силу і красу її духу, недосяжну для вітрів часу. Більше про премію та її історію можна прочитати на сайті міжнародної громадської організації «Жінка ІІІ тисячоліття»

Світлана ПАТРА,
журналіст Імідж-центру Університету «Україна»,
світлини з архіву Уляни ПЧОЛКІНОЇ та
офіційного сайту премії «Жінка ІІІ тисячоліття»


Поділіться з друзями:   

Останні новини