Виші змушені зменшувати доплати викладачам через підвищення мінімальної зарплати і тарифів на комуналку

Керівництво Одеського національного університету імені І.І. Мечникова прийняло рішення зменшити на 50% розмір доплат викладачам.


Про це йдеться в повідомленні прес-служби університету.

"Системна криза фінансової сфери вищої освіти України 2015-2016 роках знайшов, на жаль, відображення і на стані університетського бюджету, особливо його спецфонду", - пояснюють в університеті.

Наказ, прийнятий 12 січня 2017 року, вдвічі скорочує доплати за вчені ступені докторів і кандидатів наук і за вчені звання професорів і доцентів.  Крім того, в першому кварталі 2017 року припиняється виплата всім співробітникам вузу будь-якого виду надбавок.

"Надходження до спецфонду формуються в основному за рахунок контрактів на навчання. Протягом 5 років вартість контракту залишається в ОНУ незмінною. У той же час видаткова частина, яка покривається коштами спецфонду, зросла багаторазово: підвищення зарплати співробітників в 2016 році здійснювалося тричі, відповідно з наказами Кабміну; підвищення мінімальної зарплати до 3 тисяч 200 гривень з 1 січня 2017 роки; підвищення комунальних тарифів в 2,5-3 рази", - йдеться в повідомленні.


Поділіться з друзями:   

Останні новини