Профспілка освітян – Президенту: дотримання трудових прав освітян під загрозою

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямовано лист до Президента України Петра Порошенка з приводу інформації від організаційних ланок.


В ній висловлюється їх стурбованість вказівками фінансових управлінь обласних та районних державних адміністрацій про необхідність вжиття органами управління освітою заходів з метою виконання п.13 доручення Прем’єр-міністра України від 15.08.2014 р. № 29526/7/1-14 до Закону України від 31.07.2014 № 1622-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Зокрема вимагається оптимізувати штатну чисельність працівників закладів та установ освіти, відправляти їх відпустки без збереження заробітної плати на визначений керівниками термін, встановлювати режим роботи на умовах неповного робочого часу, зменшувати або скасовувати стимулюючі виплати та підвищення посадових окладів, зменшувати надбавки і доплати, які встановлені у граничних розмірах без попередження працівників.

Враховуючи стурбованість трудових колективів ЦК Профспілки просить гаранта Конституції України забезпечити дотримання трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти і науки та надати відповідні доручення щодо скасування зобов’язань обласним, Київській міській державним адміністраціям здійснювати заходи, які призведуть до порушення прав працюючих.


Поділіться з друзями:   

Останні новини