Понад 75% студентів отримують стипендії без потреби — Мінфін

Лише 25% з українських студентів, які навчаються на бюджеті та отримують стипендії, дійсно їх потребують.


Про це в ефірі Громадського заявив заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

"Ми знаходимося на стадії формування бюджету 2017 року. Всім розпорядникам бюджетних коштів було надіслано інструктивного листа з лімітом коштів, які будуть виділені наступного року. Також там були рекомендації Мінфіну, як можна оптимізувати їх використання", - розповів він.

"Питання розподілу стипендій залишилось на рівні 25-ти річної давнини. 80 % студентів отримують стипендії і вона не відіграє ролі стимулювання, мотивуюча складова відсутня. Тому ми Міносвіти пропонуємо запровадити 2 типи стипендій: соціальну та академічну. Академічна зараз виплачується всім, хто навчається на “4”, тобто за те що вони просто навчаються, що не мотивує кращих. Ми готові підвищити багатократно розмір цієї стипендії. Про це і йдеться у листі до Міносвіти”, - зазначив заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

“Аби ми це питання не актуалізували, то воно б і досі не розглядалось. Мінфін у цьому випадку є подразником цього процесу, щоб воно зрушило з мертвої точки. Ми будемо ці питання прискорювати. В нас обмежені ресурси і їх треба використовувати економно", - наголосив він.


Поділіться з друзями:   

Останні новини