Польський університет пропонує українцям стипендії на навчання англійською

Можливістю покращити свою англійську, вивчити польську та об’їздити понад половину Європи скористалась Анастасія Булавка, студентка Університету інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві.


Дівчина зізнається, що якби знову стояла перед вибором, що робити після закінчення школи,  то без сумнівів ще раз обрала би цей виш.

Про те, що можна поїхати навчатись за кордон не за космічну ціну, Анастасії розповіла... її бабуся. Дівчині дуже сподобалася ця ідея і замість того, щоб посилено готуватись до Зовнішнього незалежного оцінювання, вона витрачала всі зусилля на вивчення англійської мови. «Я цілеспрямовано обрала англомовний напрям навчання – Aviation Management. По-перше, не хотіла втрачати ті знання англійської, що в мене були, а по-друге, розуміла, що, постійно перебуваючи у Польщі, і так вивчу польську мову. Таким чином, мені вдалось вбити одним пострілом двох зайців», – розповідає Анастасія Булавка.

Безкоштовне навчання

Університет інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві пропонує абітурієнтам з України унікальну мотиваційну систему – стипендії від початку навчання. Їх призначають за результатами  тесту IQ, що проводиться у Львові українською мовою наприкінці вступної кампанії. «Це типовий тест IQ, яких багато в інтернеті. Мені вдалось його здати успішно, і я отримала стипендію, що покривала повну вартість першого семестру навчання в університеті», – розповідає дівчина. Пізніше Анастасія постійно отримувала стипендію за результати в навчанні.

Міжнародний обмін

Старання дівчини були спрямовані не лише на те, щоб здобути стипендію. Високий середній бал, а також активна участь у житті університету враховуються під час відбору студентів до участі у міжнародних програмах обміну. «Я провела два семестри в Німеччині і пройшла практику в Словенії. Це все фінансувалось з коштів ЄС. Завдяки можливостям, які дав мені Університет інформаційних технологій та менеджменту, я відвідала багато європейських країн, знайшла багато друзів з різних куточків світу і отримала незабутні враження», - ділиться Анастасія. Життя в різних країнах змінило уявлення дівчини про світ, зокрема зруйнувало багато стереотипів. «Чомусь перед поїздкою в Німеччину я вважала, що там живе народ, який не вміє розважатись. Якою ж здивованою я була, потрапивши на Кельнський карнавал!» – згадує Анастасія.

Швидке працевлаштування

Першу серйозну роботу дівчина отримала ще під час навчання. «Коли я була на третьому курсі, до мене зателефонували з деканату університету із пропозицією працювати у відділі стипендій. У мене було шість місяців перерви між поїздками до Німеччини, тому я погодилась», – розповідає студентка УІТМ. Тоді вона отримала досвід у роботі із міністерськими документами та людьми. Це стає їй в нагоді і зараз: на посаді працівника відділу приймальної комісії університету. «Я працюю і навчаюсь на магістратурі водночас. Це реально!» – переконує Анастасія.

Коли дівчина здобуде диплом магістра, то обов’язково повернеться в авіацію – галузь, яка дуже стрімко розвивається на Підкарпатті.

Високий рівень навчання

Попри те, що спеціальність Aviation Management є доволі складною – як зізнається сама Анастасія – іноваційний підхід викладачів до навчального процесу дозволяє швидше і ефективніше засвоювати матеріал. «Кожен викладач має визначений час для консультацій, і якщо ти чогось не зрозумів на заняттях, то можеш піти поспілкуватися з ним і попросити про додаткові пояснення», – розповідає студентка.

Перевагою Університету інформаційних технологій та менеджменту, як зазначає дівчина, є також те, що він знаходиться у Жешуві – столиці Підкарпатського воєводства. «Це студентське місто і при цьому дуже комфортне. Є багато авіасполучень, літають лоукости, тобто дешеві авіалінії, що дає багато можливостей подорожувати. На  що ж ще витрачати студентські роки, як не на пізнання світу?» – усміхається дівчина.

Не знаєш, який напрям навчання обрати? Пройди наш тест і дізнайся, в якій галузі тобі вдасться досягти успіху.

Ознайомитись зі всіма напрямами навчання в Університеті інформаційних технологій та менеджменту можна тут.


Поділіться з друзями:   

Останні новини