Інформація про 5800 трієчників, які вступили на бюджет до медичних вишів, не підтвердилась

Про дану проблему 4 серпня в Facebook повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.


"5800 абітурієнтів з балами нижче 150 із зовнішнього незалежного оцінювання є рекомендованими до зарахування до медичних вузів на бюджетні місця", - зазначила вона.

"Це 5800 осіб, які не змогли опанувати шкільну базою знань вище, ніж на трійку. Чи зможуть вони добре опанувати надскладної медичною наукою?" - висловила Уляна Супрун свою стурбованість.

За її словами, мінімальний прохідний бал, з яким абітурієнт може потрапити на бюджет в медичні вузи, - 123 бали, а в чотирьох медичних вузах кількість заяв абітурієнтів з балами нижче 150 становить понад 20%.

"Цікава закономірність - до вузів, що знаходяться нижче по рейтингу рівня знань випускників, вирушило найбільше абітурієнтів із сертифікатами нижче 150 балів. Вони вибрали слабкі медуніверситети для того, щоб отримати шанс навчатися за державний рахунок", - додала Супрун.

Глава МОЗ виступає за встановлення в наступному році мінімального прохідного балу для вступників до медичних вузів.

Але пізніше вона видалила своє повідомлення, коли отримала критичні зауваження щодо цих розрахунків. Як виявилось, із балом 126 вступило біля 1% осіб за квотами. Прохідний же бал на бюджет на медичні спеціальності - 161.


Поділіться з друзями:   

Останні новини