Абітурієнти Харківської області проходитимуть ЗНО у ВНЗ обласного центру

У 2013 році всі абітурієнти Харківської області проходитимуть процедуру зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) виключно у ВНЗ, розташованих на території Харкова.


Про це повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

"Нашим спільним рішенням з директором департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Романом Шаповалом за підтримки ради ректорів і за узгодженням з керівниками органів управління освітою цього року вперше в Харківській області і вперше в Україні впроваджуємо таку територіальну організацію зовнішнього незалежного оцінювання, при якій всі майже 18 тисяч абітурієнтів Харківської області зі всіх предметів проходитимуть тестування винятково на території міста Харкова і виключно в стінах ВНЗ", – сказав О.Сидоренко.

За його словами, ця ініціатива схвалена Міністерством освіти і Українським центром оцінювання якості освіти.

"Вони розглядають наші плани як пілотний проект, як апробаційний варіант, щоб поступово переводити на цей варіант всю Україну", – відзначив О.Сидоренко.

Він висловив переконаність, що абітурієнти з районів області зможуть без проблем дістатися до міста.

О.Сидоренко повідомив також, що абітурієнти з сільських районів у разі потреби зможуть переночувати в гуртожитку ВНЗ, підкресливши при цьому, що раніше ця пропозиція не мала попиту.

"Ми 3 роки підряд пропонуємо гуртожиток всім, хто хоче переночувати. Знаєте скільки було звернень? Нуль! Жодного! І тут є абсолютно конкретна логіка. Скажіть, яка мама, який батько, напередодні тестування відправить дитину ночувати в чужі стіни, в чуже оточення?", – сказав О.Сидоренко.

Зовнішнє незалежне оцінювання в Харкові пройде з 3 по 27 червня 2013 року.


Поділіться з друзями:   

Останні новини