Одеські студенти перекрили дорогу протестуючи проти рішення Табачника

Сьогодні вранці студенти Одеського аграрного університету вийшли на акцію протесту і перекрили дорогу біля свого вузу.


Студенти страйкують проти рішення міністра освіти Дмитра Табачника об'єднати сільгосп і академію харчових технологій, повідомляє 048.ua.

«Ми, студенти, навіть не розуміємо, диплом якого зразка ми отримаємо, а головне - яку професію. Стан викладачів взагалі неможливо передати. Люди, які все життя пропрацювали на факультеті, тепер навіть не знають, чи потрібні вони адміністрації нового навчального закладу. Від імені всіх студентів університету ми просимо допомогти нам привернути увагу громадськості і врятувати наш викладацький склад, і звичайно ж зберегти нашу освіту, адже ступали ми і уявляли все зовсім інакшим! Допоможіть нам врятувати університет, поки законопроект не затвердили остаточно!», - заявляють студенти.

«Одна справа, коли закривають (об'єднують) економічні чи юридичні вузи або напрямки, в яких немає набору. Але зовсім інша справа спеціалізований вуз, при тому досить вузькоспеціалізований, де готують агрономів, ветеринарів та інші спеціальності. Насилу можна уявити собі викладача харчової академії, який читає курс з грунтознавства або садівництва», - зазначають мітингувальники.

Відзначимо, що в 2012 році Одеську державну академію холоду приєднали до Одеської національної академії харчових технологій. Крім того, в Україні під загрозою ліквідації виявилося майже дві тисячі шкіл. Півтори сотень з них закриють вже цього року.


Поділіться з друзями:   

Останні новини