Лілія Гриневич зняла з розгляду проект наказу про профільність вишів

Сьогодні під час проведення Колегії Міністерства освіти і науки України, вона повідомила про зняття з розгляду в цьому році проекту оприлюдненого на офіційному сайті міністерства наказу МОН “Про затвердження Переліку профільних спеціальностей вищих навчальних закладів”.


Про це інформує Перший заступник Голови Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України, нардеп Олександр Співаковський.

"Вітаю освітянську спільноту з перемогою здорового глузду і зупиненням руйнування системи вищої освіти. Дякую всім небайдужим освітянам, які долучилися до вирішення цієї вкрай актуальної проблеми та особисто Міністру освіти і науки України Лілії Гриневич за прийняття нею виваженого рішення", - наголосив він.

Зараз документ вже відсутній на офіційному сайті Міносвіти в рубриці "Громадське обговорення - 2016".

Нагадаємо, нещодавно Міністерство освіти і науки України оприлюднило проект наказу «Про затвердження Переліку профільних спеціальностей вищих навчальних закладів», який сприяв би раціональному розподіленню державного замовлення, з урахуванням профільних спеціальностей університетів державної форми власності.  В свою чергу, проти такого підходу виступив Перший заступник Голови Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України Олександр Співаковський, який вважає, що у Міносвіти немає повноважень для цього.


Поділіться з друзями:   

Останні новини