НАЗЯВО може не запрацювати у вересні, - Олександр Співаковський

Вчора, 6 липня, на розгляд засідання Комітету з питань наук і освіти було винесено низку важливих питань та законопроектів.


Серед них був розглянутий проект Рекомендацій, підготовлений за результатами робочої наради в Комітеті на тему: “Про організацію роботи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти”.

“На жаль, початок роботи НАЗЯВО все ще залишається під питанням, особливо з урахуванням нещодавно підготовленого МОН плану із забезпечення початкового етапу діяльності Нацагенства, який складається з 49 пунктів, та прагнення Міносвіти внести кардинальні зміни до Статуту агентства, прийняття яких може перетворити його у допоміжний орган при власному секретаріаті”, - зазначив Перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти ВРУ Олександр Співаковський.

Заслухавши інформацію представників Міносвіти, члени Комітету, зважаючи на важливість діяльності НАЗЯВО для забезпечення нормальної роботи вищих навчальних закладів, наукових установ та здобувачів вищої освіти, одноголосно проголосували за представлений проект Рекомендацій.

Серед пунктів Рекомендацій нардеп виділив ті, які Кабміну треба виконати в першу чергу, бо вони стосуються затвердження складу та керівництва НАЗЯВО:

  • після набрання чинності Законом України “Про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти” прийняти рішення про затвердження складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти і припинення повноважень його членів, щодо яких будуть виявлені обмеження, встановлені Законом України “Про вищу освіту”.
  • після обрання голови, заступників голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти прийняти рішення про призначення їх на посади.

Як наголошувала в червні 2016 р. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, виконання покрокового плану надасть можливість вже у вересні 2016 року провести перше легітимне засідання членів Національного агентства з питань якості вищої освіти.


Поділіться з друзями:   

Останні новини