Уряд затвердив план заходів з реформування національних галузевих академій наук

У середу, 4 серпня 2021 року, на засіданні Уряду схвалено розпорядження КМУ «Про затвердження Планів заходів з реформування Національної академії аграрних наук, Національної академії правових наук, Національної академії педагогічних наук на 2021-2022 роки».


Основна мета документа – створення умов для підвищення ефективності наукової, управлінської та організаційної діяльності Національної академії аграрних наук, Національної академії правових наук і Національної академії педагогічних наук.

Плани заходів передбачають проведення у 2021-2022 роках:

  • аудиту актуального стану земельних ділянок, майнових комплексів та матеріально-технічної бази;
  • аудиту фінансового стану та ефективності використання коштів державного бюджету;
  • аудиту організаційної структури наукових установ та їх реорганізації;
  • аудиту стану та напрямів підвищення ефективності і розвитку наукової діяльності;
  • заходів з розвитку міжнародної наукової та науково-технічної діяльності.

«Команда МОН рухається згідно з Планом пріоритетних дій Уряду на 2021 рік. Галузева наука є важливою частиною наукової сфери, тому одним із запланованих завдань на цей рік було вдосконалення роботи національних галузевих академій наук. Сподіваємось, що дієві кроки в цьому напрямі сприятимуть розвитку наукової діяльності національних галузевих академій наук, підвищенню ефективності використання коштів державного бюджету та ефективності управління об’єктами державної власності, що перебувають у віданні академій, розвитку дослідницької та інноваційної інфраструктури, розширенню міжнародного наукового і науково-технічного співробітництва тощо», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.


Поділіться з друзями:   

Останні новини