Науковці обговорили питання інтелектуальної власності в університетах та наукових установах

З 29 лютого по 4 березня 2016 року у Міжнародному центрі правових та історико-політичних досліджень країн Центрально-Східної Європи Київського університету права (КУП) НАН України (Львів, 29.02-01.03) та КУП НАН України (Київ,  03.03-04.03) відбувся Міжнародний семінар «Політика інтелектуальної власності в університетах та науково-дослідних установах».


У роботі Міжнародного семінару взяли участь представники Національної академії наук України, Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), Міністерства освіти і науки (МОН) України, провідні науковці, аспіранти, студенти вищих навчальних закладів України, Тбіліського державного університету (Грузія) та Університету імені Семелвейса (Угорщина), - передає прес-служба НАН України.

Із вступним словом до учасників Міжнародного семінару звернулися:  ректор Київського університету права НАН України професор Юрій Бошицький;  директор Департаменту країн з перехідною та розвинутою економікою ВОІВ Міхал Швантнер (Женева, Швейцарія); консультант ВОІВ Мохамед Аль Габал.

У ході дискусії начальник управління ліцензування та акредитації Міністерства освіти і науки України  Андрій Шевцов зачитав привітання від

МОН України на адресу учасників семінару, а також акцентував увагу присутніх на тому, що співпраця українських університетів із ВОІВ з метою розвитку інновацій та розробки політики у сфері інтелектуальної власності є вкрай актуальною та необхідною. Проведення спільних міжнародних наукових заходів з ВОІВ сприяє збагаченню новими ідеями, практичними порадами і має важливе значення для подальшої розбудови права інтелектуальної власності в Україні, що й на сьогодні залишається ключовим і найбільш цінним капіталом людства.

Учасники семінару обговорили коло питань, присвячених нормативно-правовому регулюванню інтелектуальної власності та інноваційній діяльності на національному та міжнародному рівні; окремим аспектам вдосконалення регулювання відносин інтелектуальної власності; проблемам інтелектуальної власності як інструменту розвитку економіки та шляхам їх вирішення; сучасним тенденціям розвитку права інтелектуальної власності; особистим немайновим правам інтелектуальної власності у системі немайнових прав людини та інші.

На адресу організаторів та учасників конференції надійшли листи-вітання від Президента Національної академії наук України академіка Бориса Євгеновича Патона; Голови Союзу юристів України Валерія Євдокимова; Посла Республіки Польща в Україні Генрика Літвіна.

За результатами Міжнародного семінару буде опублікована збірка матеріалів доповідей. Також, учасники мали нагоду ознайомитися у Київського університету права НАН України із унікальною Бібліотекою-депозитарієм ВОІВ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини