У Дніпропетровському національному університеті відкривається новий напрям підготовки

У 2013 році Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відкриває новий напрям підготовки – "біотехнологія".


Для вступу на цей напрям абітурієнти мають подати до Приймальної комісії ДНУ сертифікати ЗНО з української мови і літератури, хімії, біології чи математики.

Біотехнологія – це сучасна, інноваційна галузь науки та виробництва, яка використовує живі організми – віруси, бактерії, гриби, рослини, тварини, їх молекулярно-генетичні та біохімічні процеси для отримання цільових продуктів.

Навчання біотехнологів проводитиметься на базі кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології факультету біології, екології та медицини ДНУ із залученням фахівців математичного, фізичного, фізико-технічного та хімічного факультетів.

Важливою особливістю підготовки фахівців з біотехнології буде поєднання біологічної освіти з інженерною підготовкою: викладання теоретичних базових курсів поєднуватиметься з виробничою практикою на базі провідних біотехнологічних підприємств та наукових установ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини