30% освітньої програми студенти ДонНТУ будуть освоювати онлайн

Це стає можливим завдяки інноваційним технологіям, які викладачі Донецького національного технічного університету впроваджують у навчальний процес.


Як саме молодь здобуватиме дистанційну освіту 10 жовтня 2013 року в Донецьку розповіли керівники вищого навчального закладу та представники обласної державної адміністрації.

Як зазначив ректор університету Олександр Мінаєв, законодавчою базою для впровадження нових методів навчання стала Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, що в цьому році була затверджена Президентом України. У документі йдеться про те, що реалізація даної стратегії на території держави має підвищити не тільки якість освіти, забезпечити її інноваційний розвиток відповідно до світових стандартів, а й інтелектуальний, культурний і духовно-моральний потенціал суспільства в цілому і конкретної особистості.

Поштовхом для введення інновацій у навчальний процес, вважає директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Юрій Соловйов, стали не тільки застарілі методи навчання та прогрес сучасних технологій, а й вимоги роботодавців.

«Сьогодні в усьому світі активно розвиваються он-лайн курси та дистанційне навчання. Це дозволяє студентам не тільки отримувати сертифікати та дипломи навчальних закладів світу та економити гроші, а й підвищувати свої шанси при влаштуванні на роботу», - зазначив Юрій Соловйов.

Наразі багато закордонних університетів пропонують такі послуги, при цьому навчання для всіх бажаючих безкоштовне або з частковою оплатою, розповів Олександр Мінаєв.

«Донецький національний технічний університет працює над тим, щоб поєднання традиційних лекцій викладачів з онлайн курсами різних рівнів складності було ефективним. Цьогоріч наші студенти будуть освоювати вже 30% програми дистанційно, а 70% – традиційно, на лекціях», - повідомив ректор. На його думку, такий підхід дасть можливість виявити готовність як студентів, так і викладачів до переходу на новий рівень надання та освоєння програми у ВНЗ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини