Сергій Квіт: Студент стає відповідальним за формат дизайну свого навчання

Вища школа готується до початку нового навчального року. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт на 112 телеканалі в ток-шоу «Люди. Hard Talk» 17 серпня 2015 року.


Як зазначив Міністр, вже рік триває імплементація нового закону «Про вищу освіту». Відповідно до нового закону закінчується узгодження постанови, якою регламентуватиметься порядок відкриття рахунків університетів у банках. Таким чином, університети набудуть фінансової автономії.

За словами Сергія Квіта, з 1 вересня очікується зміни в організації навчального процесу вищої школі. «Ми запроваджуємо академічну автономію, тому створення освітніх програм – це справа самого університету. Університет може створити такі освітні програми, яких немає в інших вишах»,- підкреслив Сергій Квіт.

Окрім цього, в цьому навчальному році в багатьох університетах кількість годин навантаження на викладача буде зменшено з 900 до 600 годин на рік. Викладачі матимуть час займатися своїми науковими роботами, друкуватися, їздити на наукові конференції тощо. Своєю чергою, це означає зменшення аудиторного навантаження на студентів, які самостійно обиратимуть значну кількість курсів. Студент матиме менше аудиторного навантаження, а отже більше часу для самостійної роботи. «Студент стає відповідальним за формат дизайну свого навчання», - підкреслив Сергій Квіт.


Поділіться з друзями:   

Останні новини