Привітання Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич до Дня науки

День науки  — професійне свято працівників науки України. Відзначається щорічно у третю суботу травня з 1997 р.


Шановні колеги – науковці, усі, хто цікавиться розвитком науки в Україні!

Дозвольте від щирого серця привітати вас з Днем науки в Україні!

Сучасний світ постійно змінюється. Його прогрес нерозривно пов’язаний із розвитком науки, із можливістю і здатністю науковців розширювати людські межі світосприйняття та пропонувати реальні рішення для поліпшення життя людей у всьому світі.

Сьогодні перед нашою державою стоять складні виклики, відповідь на які визначить умови життя українців на декілька поколінь вперед. Я переконана, що без сильної науки нам буде дуже важко чи навіть неможливо повноцінно захистити нашу державу та забезпечити її постійний розвиток.

Саме наука допомагає державі вистояти. І держава має також допомогти вистояти науці.

Уряд вже почав реформування національної наукової системи, в основі якого лежить імплементація положень нового Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Зокрема, це створення Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, Національного фонду досліджень, підвищення соціального статусу вченого, розширення дослідницької інфраструктури.

Майбутнім української науки є молоді вчені – їхню підтримку Міністерство зробило одним із найважливіших своїх пріоритетів. Уперше успішно проведено конкурс робіт молодих учених вищих навчальних закладів, традицію якого цього року буде продовжено й розширено.

Молоді учені також отримали можливість безпосередньо впливати на формування та реалізацію державної політики – прийнято Типове положення про раду молодих учених при органах виконавчої влади.

Високий технологічний та інтелектуальний потенціал нашої держави – факт, що визнається науковцями в усьому світі. Наше спільне завдання – повністю його реалізувати, створити умови для його розвитку та примноження.

Переконана, що українські науковці ще не раз здивують світ. І саме тому Вам, колеги, я щиро зичу натхнення і нових звершень, невичерпної творчої енергії, здоров’я, щастя та миру. Ваш внесок у розвиток нашої країни важко переоцінити, дякуємо за вашу складну та наполегливу роботу!

Зі святом!

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич


Поділіться з друзями:   

Останні новини