Агентами змін в науковій системі України є молоді вчені, – заступник Міністра Максим Стріха

Науковий ландшафт України змінюється – завдяки ухваленому закону «Про наукову та науково-технічну діяльність» нині відбувається формування нової системи управління і фінансування науки та створення умов для технологічного прориву. На цьому наголосив заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха під час Міжнародної науково-практичної конференції «Science-Society-Personality-2017», що була проведена у МОН з нагоди 25-річчя Державного фонду фундаментальних досліджень.


«Важливими агентами змін в Україні є молоді вчені. І в ситуації, коли держава не завжди може надати їм належну підтримку, міжнародні програми є хорошим інструментом такої підтримки. Водночас, минулого року МОН започаткувало Конкурс наукових проектів для молодих учених, у якому перемогло 79 проектів. Цього року ми збільшили фінансування конкурсу, яке загалом становитиме 28,4 млн гривень», – відзначив Максим Стріха,- передає прес-служба Міносвіти.

Міжнародна конференція зібрала представників фондуючих організацій, провідних вчених та організаторів науки з різних країн – України, Франції, Німеччини, Молдови, Білорусії, Азербайджану.

Вони поділилися досвідом організації підтримки науки у своїх країнах, міжнародного співробітництва і участі вчених у європейських конкурсних програмах.
Також учасники конференції проаналізували тенденції та обговорили проблеми міграції вітчизняних вчених до інших країн.

У межах конференції пройшов конкурс науково-технічних розробок молодих вчених «Science-Society-Personality-2017».

Молоді науковці (до 35 років) представили власні науково-технічні розробки, які мають соціальну значущість на регіональному або державному рівні. Зокрема, були представлені моделі для оптимізації орієнтації кисті промислового робота, проект щодо синтезу матеріалів з високою водневою ємністю для альтернативної енергетики тощо.

Перемогу та грошову премію у розмірі 5тис гривень отримала представник Інституту фізіології ім. О. О. Богомольця НАН України Оксана Рибачук. Її робота присвячена розробці інноваційного нейроінженерного методу відновного лікування наслідків травми спинного мозку.


Поділіться з друзями:   

Останні новини