Батьки індійських студентів вперше відвідали Запорізький державний медичний університет

Сьогодні в Запорізькому державному медичному університеті своєрідний «батьківський день»: вперше за всю історію навчання іноземних студентів в Україні, сюди завітали 11 батьків першокурсників, які приїхали до нас з Республіки Індія вивчати медицину.


Серед них - три родини. Їх зустрічав особисто ректор ЗДМУ професор  Юрій Колесник, перший проректор Микола Авраменко, члени ректорату.

Дорога в ЗДМУ індійською молоддю прокладена віддавна, тут здобуло професію вже не одне покоління, навчається і зараз більше тисячі студентів. Але, як це буває завжди,  батьки,  відправляючи дитину на чужину, хвилюються, як складеться їхнім донькам і синам в далекому краю.

« Вперше не лише в Запоріжжя, але й в Україну, відколи тут навчаються іноземці, прибула група батьків з Республіки Індія з нашими першокурсниками  - зазначив   Юрій Михайлович Колесник. – Ми максимально відкриті для спілкування, тому  усіляко підтримали їхнє бажання й побудували нашу зустріч так, щоб показати гостям наш університет, розповісти про його славні традиції, познайомити з умовами навчання й проживання студентів.

Батьки побували в навчальних корпусах, аудиторіях, лабораторіях. Відвідали  гуртожитки, де житимуть їхні діти. Помешкання до їх приїзду підготували, там зробили ремонти, придбали  нові меблі, холодильники. Створено хороші  умови для самостійної підготовки, змістовного відпочинку, дозвілля, налагоджено харчування.

Усім батьки залишилися задоволені, їм у нас сподобалося. Пересвідчилися й у тому, що Запоріжжя – красиве спокійне місто,  територія університету – також. Дистанційно вони можуть спостерігати за нею за допомоги встановлених веб – камер і бути на постійному зв’язку з дітьми».

До речі, як підкреслив ректор вишу, цього року в університет приїдуть не менше 200 першокурсників з Індії, прибула поки що перша група. Для навчання відбирають кращих, найбільш успішних молодих людей, які  мають високі показники у себе на батьківщині і вже проявили своє бажання здобувати вищу освіту.

Зустрічі на території університету виявилися теплими й щирими. Усім хотілося на згадку сфотографуватися з ректором вищу, вони тисли йому руку й дякували за приязнь і турботу про їхніх дітей.


Поділіться з друзями:   

Останні новини