Студенти-стоматологи ЗДМУ взяли участь у санітарно-просвітницьких заходах в дитячих колективах

Кафедра терапевтичної, ортопедичної та дитячої стоматології ЗДМУ на чолі із завідувачем, доктором медичних наук  Олександром Возним традиційно організовує санітарно-просвітницькі заходи у дитячих колективах  з метою  профілактики стоматологічних захворювань серед дітей раннього віку.


Один з таких відбувся у обласному дитячому психоневрологічному санаторії. Сюди завітали асистенти кафедри Юлія Стрюк і Дар’я Пархоменко з групою лікарів-інтернів та п’ятикурсниками ЗДМУ, які опановують в університеті стоматологію.

Спілкування з такою категорією дітей, які виховуються в інтернаті,  налагодити не завжди вдається, але університетська молодь справилася, запропонувавши малечі переглянути мультик, де лікарі Заєць та Усмішка долають непрості  перешкоди, щоб зберегти лісовим мешканцям здоровими зуби. Далі перейшли до практичних занять. Лікарі розповіли, за яких умов зуби у діток будуть здоровими, як правильно користуватися щіткою й пастою, що трапляється з тими, хто надто полюбляє солодощі.  Заняття завершили на приємній ноті – дітям вручили дипломи з добрими побажаннями, кожен одержав також пасту й  зубну щіточку (спонсорський подарунок регіонального представництва компанії Colgeit). Іще раз закріпили засвоєний матеріал і розійшлися на щасливій ноті приємного спілкування.

Юлія Володимирівна Стрюк провела бесіду з майбутніми стоматологами та інтернами, зауваживши, що з таких профілактичних уроків  вони мають взяти висновки й для себе, адже дитяча аудиторія буває різною, і у майбутньому їм доведеться лікувати зуби різним категоріям маленьких пацієнтів, тому слід розумітися не лише на професійних особливостях, але й на психології. Лікар з власного досвіду знає, як це важливо, адже вони з колегами лікують зуби воїнам АТО, пацієнтам Кіровського психоневрологічного інтернату, що в Оріхівському районі, хворій малечі дитячої обласної лікарні.

«В обласному центрі спостерігається досить високий відсоток захворюваності на карієс, а  діти почасти  мають його уже в ранньому віці – від шести до десяти років. Тож цей та інші  проекти, які організовує наша кафедра,  дуже потрібні дітям, особливо незахищеним категоріям родин, де батьки не всім  приділяють належної уваги, -  прокоментував мету заходу  Олександр Возний. – Торік, наприклад, резонансною подією у школах міста став місячник здорової усмішки. Будемо таку справу продовжувати, адже це хороші уроки  і для наших студентів, лікарів-інтернів».


Поділіться з друзями:   

Останні новини