Необхідно комплексно інформувати учнів та студентів про проблему торгівлі людьми, - заступник міністра освіти

Українські учні та студенти мають більше знати про проблему торгівлі людьми та інші соціальні небезпеки, щоб розуміти, як їх уникати та як діяти за потреби.


Тож МОН закладає відповідну інформацію у нові стандарти освіти. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей  21 лютого на Всеукраїнському семінарі з питань попередження торгівлі людьми, що пройшов у МОН, - інформує прес-служба Мніосвіти.

“За період незалежності понад 230 тис українців постраждали від торгівлі людьми, за цим показником ми займаємо одне з перших місць в Європі. Тому для нас важливо комплексно і широко інформувати учнів та студентів про цю проблему, а також про інші питання безпеки життя, рівності, протидії булінгу. Піклування про себе та своє здоров’я - невід’ємна частина компетентностей, які закладаються у освітні стандарти. Так само це мають розуміти викладачі в інститутах післядипломної освіти, адже вони працюють з вчителями на місцях. Завдяки ним педагоги отримують інформацію про такі компетентності, як особиста гідність, безпека життя і громадянська позиція” - пояснив Павло Хобзей.

Спікери семінару розповіли про основні види та форми торгівлі людьми, а також дали рекомендації для попередження ризикових ситуацій. У заході взяли участь освітяни, представники Нацполіції та громадських організацій.

Семінар триватиме протягом двох днів. У перший день учасники обговорили загальні питання щодо громадянської освіти, проблему торгівлі людьми та особистісної безпеки. А в останній день семінару вони поділяться досвідом та обговорять ключові теми проведення занять з безпеки життя.


Поділіться з друзями:   

Останні новини