Очільник МОН Сергій Шкарлет обговорив питання співпраці з членами Президії Національної академії педагогічних наук

Сьогодні, 18 листопада, очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь в онлайн-засіданні Президії Національної академії педагогічних наук України.


Під час зустрічі були розглянуті питання виконання Програми спільної діяльності Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України на 2017-2020 роки та обговорено проєкт Програми співпраці на 2021-2023 роки.

Сергій Шкарлет зауважив, що завдяки плідній співпраці Міністерства освіти і науки України з Національною академією педагогічних наук було реалізовано низку завдань щодо розвитку освітньої галузі держави.

«Абсолютно впевнений, що Національна академія педагогічних наук є провідним партнером МОН у питаннях розробки освітніх політик у різних напрямах розвитку освіти. Вдячний за підтримку ініціатив Міністерства, адже наші рішення мають ґрунтуватися на позиції науковців», – наголосив Сергій Шкарлет.

Очільник МОН також окреслив пріоритетні позиції спільної діяльності Міністерства та Національної академії педагогічних наук, а саме:

  • доступна та якісна дошкільна освіта;
  • реалізація реформи Нової української школи;
  • сучасна професійна, професійно-технічна й фахова передвища освіта;
  • якісна вища освіта та розвиток освіти дорослих;
  • розвиток науки та інновацій;
  • цифровізація освіти;
  • психологічний супровід освіти;
  • загальні проблеми розвитку освітнього простору.

У свою чергу, Президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень висловив вдячність Сергію Шкарлету за налагодження протягом короткого часу плідної співпраці між Міністерством та НАПН.

«Ви можете завжди розраховувати на тісну співпрацю та щиру підтримку з боку інститутів Національної академії педагогічних наук, членів академії. Щиро Вам вдячні! Наше завдання – допомагати Міністерству та підтримувати роботу з науково-методичної позиції», – підкреслив Василь Кремень.

Також сторони обговорили проєкт Програми спільної діяльності НАПН та МОН на 2021-2023 роки, яка покликана об’єднати зусилля фахівців та відкриє нові можливості в науковому, методичному та інформаційному супроводі розвитку сучасної освіти, сприятиме ефективному розв’язанню актуальних проблем, що постали перед національною системою освіти в нових умовах розвитку українського суспільства в контексті європейської інтеграції і світової глобалізації.


Поділіться з друзями:   

Останні новини