Відкриття інноваційної лабораторії театру і кіно в Університеті культури

У Київському університеті культури відбулась урочиста презентація лабораторії для творчої студентської молоді – майбутніх митців театру і кіно.


Велика сцена, відокремлена глядацька зала кількох рівнів із м’якими кріслами, сучасне технічне оснащення дадуть змогу сповна розкрити талант юним акторам, а режисерам втілити свої задуми.

Мистецьку лабораторію з перерізуванням стрічки і шквалом аплодисментів відкрили президент Університету культури Михайло Поплавський та зіркові викладачі факультету театру і кіно, майстри курсів.

Серед них український режисер, сценарист, актор, заслужений артист АР Крим Ахтем Сеітаблаєв, заслужений артист України, актор театру і кіно Микола Боклан, кіноактор та актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Дмитро Ступка й інші.

Першим взяв слово Ахтем Сеітаблаєв, який запевнив, що на цих унікальних підмостках буде відкрито багато імен, котрі ввійдуть в історію театрального і кіномистецтва, а також наголосив, що Михайло Поплавський – людина слова, пообіцяв – зробив!

Микола Боклан відзначив затишність лабораторії та якісне технічне оснащення. На його думку, студентам і викладачам буде надзвичайно комфортно працювати в такій залі.

Дмитро Ступка сказав, що творчій молоді дуже пощастило, адже у неї є можливість навчатися на сучасній сцені, яка максимально подібна до професійної театральної та знімального кіномайданчика.

Михайло Поплавський подякував усім викладачам за значний внесок у розвиток театрального й кіномистецтва та підкреслив, що інноваційна фахова лабораторія буде завантажена роботою і допоможе відкрити майбутніх зірок театру та кіно, які впевнено засяють на небосхилі новітньої української культури. «Світ швидко змінюється, і ми маємо максимально все робити для того, щоб Київський університет культури став флагманом розвитку освіти і науки України!»

ВІДЕО:


Поділіться з друзями:   

Останні новини