Згідно з проєктом Держбюджету-2021 загальні видатки на освіту становлять 6,6% від ВВП

Згідно з проєктом Держбюджету-2021 загальні видатки на освіту становлять 6,6% від внутрішнього валового продукту.


Про це повідомив очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що ознайомився з вимогами Профспілки працівників освіти і науки України і як освітянин повністю їх підтримує.

«Постійно виступаю за дотримання прав педагогів на гідну зарплату та соціальний захист. Розумію, що фінансування освітньої галузі має бути одним із пріоритетів. Економити на освіті не можна», – підкреслив Сергій Шкарлет.

За його словами, процес формування проєкту Державного бюджету на 2021 рік був дуже складним. Проте вдалося відстояти підвищення рівня оплати праці для освітян у наступному році. На 20% заплановано збільшення посадових окладів (ставок заробітної плати) з 1 січня 2021 року. «Постійно веду перемовини з Мінфіном та звертаюся до народних депутатів, щоб не переносити на пізніший термін наступне збільшення ще на 8,4%», – повідомив очільник МОН.

Сергій Шкарлет розповів, що прогнозний зведений бюджет-2021 на освіту до другого читання становить 295,6 млрд грн (державний та місцеві), з них видатки на освіту без місцевих бюджетів – 169,6 млрд грн.

«На наступний рік передбачено нову субвенцію для закладів освіти на боротьбу з пандемією коронавірусу. У проєкті бюджету на ці заходи закладено 1 мільярд гривень», – зазначив він.

Окрім того, Сергій Шкарлет звернув увагу на те, що за ініціативи МОН та підтримки Уряду у 2020 році виділено майже 540 млн грн для шкіл на закупівлю дезінфекторів для рук і поверхонь; дозволено використовувати залишки коштів освітньої субвенції на закупівлю засобів індивідуального захисту.


Поділіться з друзями:   

Останні новини