Максим Луцький запропонував створити реальну фінансову автономію ВНЗ

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Максим Луцький наголошує на необхідності створення реальних умов для фінансової автономії вищих навчальних закладів.


Про це він зазначив сьогодні під час прес-конференції в медіа-холі УНН.

"Ми звикли, що державний бюджет дотує освіту, але якщо правильно зосередитися на науковому напрямі, який зможе вивести її на світовий рівень, то освіта зможе перетворитися на статтю надходжень. Над цим треба працювати", - переконаний народний депутат.

За словами політика, необхідно створити умови для фінансової автономії вищих навчальних закладів, розширити позабюджетні джерела фінансування та дозволити університетам вільно розпоряджатися заробленими коштами.

"Ті кошти, які заробляє університет, особливо це кошти, які мають відношення до спеціального фонду – це навчання студентів-контрактників, це наукова діяльність, міжнародна діяльність. Це основні три категорії надходжень в університет. Треба дати можливість університетам використовувати ці кошти на власний розсуд", - наголосив народний депутат.

На його думку, саме фінансова автономія дозволить українським університетам увійти до рейтингу найкращих вищих навчальних закладів світу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини