У Міністерстві відбулася нарада з питань навчання студентів та стажування аспірантів і науково-педагогічних працівників у провідних закордонних вищих навчальних закладах

4 листопада 2011 року Перший заступник Міністра Євген Суліма провів нараду з проректорами вищих навчальних закладів щодо стану виконання бюджетної програми з навчання студентів та стажування аспірантів, наукових та науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.


Євген Суліма інформував, що з часу оголошення конкурсу на розгляд Конкурсної комісії Міністерства запропоновано понад 500 кандидатур з 66 університетів. Розглянувши які, Конкурсна комісія рекомендувала направити на навчання та стажування у провідних закордонних вищих навчальних закладах 182 особи: 62 студента, 49 аспірантів та 71 науково-педагогічних працівників, повідомляє прес-служба МОНМС.

Відбулося обговорення нагальних проблем вищих навчальних закладів щодо виконання зазначеної бюджетної програми, під час якого на чисельні запитання, що цікавили проректорів, надалися фахові відповіді представниками відділів та департаментів Міністерства.

Нагадаємо, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 411 «Питання навчання студентів та стажування аспірантів, наукових та науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном», яка передбачає навчання та стажування в провідних закордонних вищих навчальних закладах студентів, аспірантів та викладачів з українських навчальних закладів за державний кошт, Міністерством оголошено конкурс та утворено комісію з відбору на навчання та стажування за кордоном, яка з червня розглядала відповідні пропозиції вищих навчальних закладів.

Як раніше повідомлялося, 16 вересня 2011 року зі студентами, які направляються на навчання та стажування за кордон, зустрівся Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Перший заступник Міністра також звернувся до керівників вищих навчальних закладів з проханням активізувати роботу міжнародних відділів з метою налагодження зв’язків з провідними закордонними навчальними закладами для створення можливостей навчання наших студентів та стажування аспірантів і викладачів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини