У Львівській політехніці розгорнули «Французький павільйон»

В Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася презентація незвичного освітнього проекту – «Французького павільйону».


Організована спільно посольством Франції в Україні та агенцією Кампусфранс, ця акція дала змогу львівським студентам не лише докладно ознайомитися з провідними французькими вищими навчальними закладами, а й спонукала їх до думки продовжити саме там своє навчання.

Як розповідає аташе з університетського та науквого співробітництва Французького культурного центру Гійом Кален, «Французький павільйон» вже вшосте проводиться в Україні, а у Львові – другий раз.

Гості представили у Львівській політехніці 10 барвистих стендів, які докладно розповідають про провідні францізькі університети, інженерні, менеджерські й комерційні школи, Національний центр наукових досліджень, а також низку підприємств, де концентруються французькі інвестиції в Україні.

Учасники презентації отримали на руки змістовний буклет, зі сторінок якого їх привітала радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні Анн Дюрюфле. Заохочення українських студентів до навчання у Франції, наголошує вона, є одним із пріоритетів налагодження плідної фрунцузько-української співпраці. Це сприяє взаєморозумінню та зближенню народів, формуванню української еліти, яка б мала франкофільські уподобання.

Загалом, університети Франція стали в останні роки доволі популярними серед української молоді. Щороку майже 400 молодих українців вирушають на навчання до Парижа, Стразбурга, Ліона, Руана чи інших освітніх центрів Франції. За кількістю здобувачів французьких дипломів країна Бальзака і Дюма нині займає 5 місце серед держав, що приймають на навчання українських студентів (після Російської Федерації, Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польща та Сполучених Штатів Америки).

За матеріалами прес-служби НУ «Львівська політехніка»


Поділіться з друзями:   

Останні новини