Посол Фінляндії в Україні відвідала Полтавський університет економіки і торгівлі

У Полтаві з дводенним візитом перебувала Посол Фінляндії в Україні Ар'я Макконен. Вона зустрілася з керівництвом області, міста, а також з ректором ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» Олексієм Нестулею та студентами університету.


12 грудня пані посол прочитала лекцію англійською мовою на тему «Фінляндія і Європейський Союз» для студентів спеціальностей «Міжнародна економіка» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності». Другий секретар Посольства Фінляндії в Україні Оуті Ісотало розповіла студентам про систему освіти та можливості подальшого навчання у Фінляндії. Кожному учаснику заходу Ар'я Макконен подарувала книгу «Портрет Фінляндії. Минуле і теперішнє», яка дозволить краще пізнати Фінляндію, її історію, економіку, суспільство, спосіб життя, природу.

Посол Фінляндії в Україні пройшла «коридорами науки» ПУЕТ. Ректор університету професор Олексій Нестуля особисто провів оглядову екскурсію університетом та студмістечком. Гостя мала змогу побачити навчальний корпус, обладнання аудиторій, лабораторій, бібліотеку, медіатеку, електронні читальні зали, спорткомплекс та їдальню, а також ознайомитися з Азербайджанським культурно-освітнім центром та Центром німецької мови та культури, що функціонують на базі ПУЕТ.

Як написала в книзі почесних гостей Ар’я Макконен, вона була вражена результатами роботи науково-педагогічного персоналу, наявними сучасними ресурсами і умовами для забезпечення якості навчання в Полтавському університеті економіки і торгівлі, а також теплим прийомом ректора, викладачів та студентів.

Висловлюємо подяку Послу Фінляндії в Україні Ар'ї Макконен за те, що серед усіх ВНЗ Полтави вона обрала саме наш вищий навчальний заклад для обговорення актуальних питань, важливих для майбутніх економістів-міжнародників та фахівців у сфері менеджменту зовнішньоекономічної діяльності.

Подібні зустрічі сприяють встановленню взаємовигідних стосунків між народами України та Фінляндії, розвитку вищої освіти, орієнтованої на вирішення глобальних проблем суспільства.

За матеріалами прес-служби ПУЕТ


Поділіться з друзями:   

Останні новини