Дмитро Табачник перебуває з візитом у Сербії

14-16 березня 2012 року українська делегація на чолі з Міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником бере участь у 12-й Конференції міністрів з питань спорту країн-членів Ради Європи у місті Белград (Республіка Сербія).


Конференція міністрів з питань спорту країн-членів Ради Європи є платформою для обговорення актуальних проблем в сучасному спорті та місцем зустрічі керівників урядових структур та інституцій країн Європи. Участь у Конференції обумовлена також необхідністю обговорення питань, пов’язаних із поглибленням пан-євпропейського спортивного співробітництва, сприянням прозорості проведення спортивних заходів, розширення можливостей застосування Європейської конвенції щодо насильства та неналежної поведінки глядачів під час спортивних заходів, що є особливо актуальним з огляду на проведення в Україні ЄВРО-2012.

Під час Конференції розглядатимуться питання сприяння поєднання зусиль в спорті проти маніпуляції результатів – аналіз можливостей застосування міжнародної конвенції та пан-європейського спортивного співробітництва.

За результатами Конференції буде прийнята Резолюція.

Також українська делегація проведе зустрічі з представниками країн Європи, делегованих для участі у Конференції, з метою визначення перспектив подальшого розширення двостороннього спортивного співробітництва та обміну досвідом із зазначеної тематики.

Зокрема, відбудеться зустріч з представниками Сербської Республіки з метою обговорення інтенсифікації зусиль, спрямованих на посилення співпраці між Україною та Республікою Сербія у сфері спорту та молодіжної політики, а також питання підготовки до підписання Меморандуму між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України і Міністерством з питань молоді та спорту Республіки Сербія про співробітництво в галузі молодіжної політики, фізичної культури та спорту.

Окрім того, українська делегація зустрінеться з керівництвом Розширеної часткової угоди по спорту (EPAS) з метою обговорення перспектив членства України в  EPAS та інформування про роботу, яку проводить українська сторона щодо вирішення питань на шляху приєднання України до Угоди.

Участь у 12-й Конференції міністрів з питань спорту країн-членів Ради Європи допоможе інтенсифікувати міжурядову співпрацю України в рамках Ради Європи у сфері розвитку спорту, обмін досвідом діяльності щодо запобігання насильству з боку глядачів під час проведення спортивних заходів з огляду на проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи  з футболу 2012 року.


Поділіться з друзями:   

Останні новини