Донецький губернатор допоможе вирішити конфлікт у ДонНУ

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький має намір зустрітися з міністром освіти і науки, молоді і спорту України Дмитром Табачником, щоб розв’язати тривалу конфліктну ситуацію, що склалася в Донецькому національному університеті.


Як повідомляє УНІАН, про це губернатор повідомив на зустрічі з журналістами. При цьому губернатор відзначив, що занепокоєний ситуацією у виші, оскільки є його випускником.

На запитання, чому в університеті для нормалізації ситуації не оголошується конкурс з виборів нового ректора, тоді як всі законні терміни вже закінчилися, Андрій Шишацький  відповів: «Я думаю, що буде все ж таки вирішене питання щодо стабілізації і нормалізації ситуації там».

Він підкреслив, що з цього приводу «запланував зустріч з міністром освіти найближчим часом».

Профспілковий комітет Донецького національного університету, який представляє інтереси більш як 3 тис. осіб, неодноразово просив міністра освіти і науки, молоді і спорту України Дмитра Табачника втрутитися в конфліктну ситуацію, що склалася у виші. Були відправлені кілька листів міністру з проханням пояснити позицію міністерства і щодо університету, і взагалі щодо виборів ректора вишу. У листах також вказувалося на «численні порушення чинного законодавства України, які допускаються з боку виконуючого обов`язки ректора ДонНУ». Профком вишу вимагав від міністерства «розірвати трудовий договір з виконуючим обов`язки ректора Донецького національного університету Петром Єгоровим». Але відповіді не було, і в даний час в ДонНУ багато співробітників вузу судяться з нинішнім в.о. ректора, доводячи неправомірність багатьох рішень керівника університету.


Поділіться з друзями:   

Останні новини