Конкурсна комісія визначить кого відправити на навчання та стажування за кордоном

18 травня 2012 р. під головуванням Першого заступника Міністра Євгена Суліми відбулося засідання Конкурсної комісії по відбору на навчання студентів і аспірантів та стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.


Як інформує МОНмолодьспорту, у засіданні взяли участь представники департаментів і структурних підрозділів Міністерства, а також керівники вищих навчальних закладів України.

З часу оголошення конкурсу до Міністерства надійшло понад 1000 пропозицій з 60 університетів. Сьогодні розглянувши справи 306 претендентів, Конкурсна комісія рекомендувала направити на навчання або стажування у провідні закордонні вищи навчальні заклади 206 осіб, з них: 139 студентів, 22 аспіранта та 45 науково-педагогічних працівників.

Нагадаємо, що за особистої ініціативи Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з квітня 2011 р. запроваджено бюджетну програму з навчання студентів та стажування аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних закордонних вищих навчальних закладах, яка має продовження і у 2012 році.

На виконання цієї програми конкурсною комісією Міністерства у 2011 році було направлено на навчання або стажування у провідних закордонних вищих навчальних закладах 275 осіб, з 36 вищих навчальних закладів: 106 студентів, 82 аспірантів та 87 науково-педагогічних працівників.

Державним бюджетом України на 2012 рік передбачено фінансування бюджетної програми з навчання студентів і аспірантів та стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах за кордоном, обсяг видатків на яку складає 44,1 млн. грн., що дозволяє направити на навчання або стажування не менш ніж 300 осіб.


Поділіться з друзями:   

Останні новини