Львівська політехніка і мерія тандемом долучилися до EUniverCities

Львівська міська рада та Національний університет «Львівська політехніка» підписали Меморандум про участь у Європейській мережі міст та технологічних університетів EUniverCities.


Таким чином столиця Галичини та Львівська політехніка увійшли до ще одного перспективного європейського проекту, що діє у мережевому режимі й має на меті налагодження та розвиток співпраці з європейськими науковцями. Меморандум підписали проректор з наукової роботи університету професор Зорян Піх та заступник міського голови Львова Василь Косів, інформує прес-служба МОНмолодьспорту.

EuniverCities дасть змогу налагодити регулярний обмін досвідом та знаннями щодо залучення фахівців вищого навчального закладу до розв'язання прикладних проблем міста, впровадження інноваційних розробок для ефективного економічного зростання, інших питань життєдіяльності Львова у контексті європейського досвіду.

Вже у вересні цього року до Львова прибудуть експерти EUniverCities, які допоможуть проаналізувати інноваційне та наукове середовище міста, нададуть необхідні консультації та методологічну допомогу. На основі цього дослідження львів'яни зможуть сформувати додаткові завдання для діяльності місцевого центру інновацій.

Як відомо, мережу EUniverCities спільно ініціювали голландське місто Делфт та місцевий технічний університет, який є найбільшим і найвідомішим технічним ВНЗ цієї країни. Сьогодні там навчається майже 16 тисяч студентів і працюють понад 2000 науковців. Подібні тандеми: місто — технічний університет — діють нині в Ольбурзі, Будапешті, Генті, Лозанні, Тампере, Тронхеймі та Варні.


Поділіться з друзями:   

Останні новини