Фахівці обговорили стан реформування вищої освіти

25 червня 2012 року у Національному Темпус-офісі в Україні відбулася робоча зустріч-нарада Національної команди експертів з реформування вищої освіти України.


Нараду проведено з метою підведення підсумків роботи команди за перше півріччя цього року та планування її роботи на наступне півріччя, повідомляє прес-служба МОНмолодьспорту.

У нараді взяли участь Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма, перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, директор Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Михайло Степко, інші члени Національної команди експертів.

Перший заступник Міністра підкреслив успішність співпраці Національної команди експертів та МОНмолодсьпорту, зупинився на актуальних питаннях модернізації вищої освіти України та ролі національних експертів у цьому процесі. Зокрема, за словами Євгена Суліми, серед найбільш важливих напрямів роботи залишаються забезпечення якості вищої освіти відповідно до європейських стандартів і рекомендацій, модернізація стандартів вищої освіти та програм підготовки, використання результатів навчання і ЄКТС, розроблення секторальних рамок кваліфікацій за напрямами підготовки.

Під час наради Перший заступник Міністра зазначив, що реалізація пріоритетних завдань модернізації вищої освіти у значній мірі залежатиме від роботи у вищих навчальних закладах, а отже серед першочергових завдань експертів національної команди стає поширення найкращого досвіду та експертна допомога університетам.

Серед іншого, визначено пріоритетні напрями для конкурсів програм Темпус на 2013 рік та обговорено питання ефективності реалізації проектів Темпус в Україні.

За результатами наради сформовано пропозиції до плану роботи Національної команди, а також заплановано ряд заходів за участю експертів. Зокрема, у вересні-жовтні 2012 року заплановано провести регіональний семінар для координаторів ЄКТС, 25-26 жовтня – міжнародну конференцію з питань впровадження Болонського процесу, в рамках якої планується представити та обговорити результати впровадження проектів Темпус в Україні.


Поділіться з друзями:   

Останні новини