Дмитро Табачник нагородив завідувача кафедри НТУУ "КПІ" орденом «За заслуги» II ступеня

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вітає всіх працівників металургійної промисловості, викладачів та студентів металургійних спеціальностей з наступаючим святом.


Сьогодні, у переддень Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, який в Україні цьогоріч святкуватимуть 15 липня, Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник відповідно до Указу Президента України нагородив за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю орденом «За заслуги» II ступеня Дмитра Федоровича Чернегу – завідувача кафедри Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», доктора технічних наук, повідомляє прес-служба Міністерства.

Розповідаючи про очолювану ним кафедру фізико-хімічних основ технології металів, Дмитро Чернега зазначив, що «з 1980 року організована підготовка спеціалістів за новою спеціальністю «Спеціальна металургія», подібної до якої у світі не було. На сьогодні на цій спеціальності навчаються бакалаври, спеціалісти та магістри за напрямом підготовки найякісніших сталей та сплавів, використовуючи технології у вакуумі, електрошлакові, електропроменеві, електромагнітну обробку металів у рідкому стані та під час кристалізації».

Також він розповів, що кафедра в основному готує спеціалістів для академічних вузів матеріалознавчого напряму. Для викладання в університеті запрошують професорів з академічних інститутів, які потім відбирають студентів для проходження аспірантури в наукових установах. Проте на кафедрі є й свої аспіранти та докторанти, які цього року захищатимуть кандидатські дисертації.

Окрім того, за словами Дмитра Чернеги, студенти з другого курсу проходять практику на Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча. Всю організацію практики комбінат виконує за свої кошти.

Дмитро Чернега висловив побажання, щоб «металургія розвивалася й надалі та займала провідні позиції в освіті та науці».


Поділіться з друзями:   

Останні новини