Студенти СумДУ – півфіналісти першості Світу з програмування

Із 4 по 7 вересня на базі Сумського державного університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з програмування серед студентських команд, який одночасно є відбірковим етапом 37-ї Міжнародної олімпіади з програмування.


На урочистому відкритті проректор з навчальної роботи Володимир Любчак та декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко привітали учасників та підкреслили важливість та необхідність проведення подібних заходів.

Цьогоріч генеральним спонсором олімпіади виступила компанія «Эффективные решения». «Тісна співпраця вищих навчальних закладів та провідних IT-компаній у найближчий час виведе технологічну індустрію України на якісно новий рівень. СумДУ – яскравий приклад подібної сумісної діяльності», – зауважив представник компанії «Эффективные решения», керівник відділу розробників Константин Баштовий.

Про престижність, актуальність та затребуваність професії програміста наголосив представник традиційного спонсора олімпіади, компанії NetCracker Дмитро Великодний.

Враховуючи велику кількість учасників ІІ етапу, змагання географічно розподілилися серед п’яти провідних вишів України: Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля, Таврійським національним університетом імені В. І. Вернадського, Львівським національним університетом імені Івана Франка та Сумським державним університетом. Безпосередньо у СумДУ свої знання перевіряла 31 команда з Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Вінницької, Житомирської, Дніпропетровської та Сумської областей.

За результатами змагань команда Сумського державного університету «SSU_OnFire» посіла почесне друге місце і виборола право участі у фіналі Всеукраїнської олімпіади та півфіналі першості Світу з програмування за версією ACM ICPC, які відбудуться 8-11 жовтня у місті Бухарест (Румунія).

За матеріалами прес-служби СумДУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини