Делегація Університету Торонто (Канада) відвідала Національну академію державного управління при Президентові України

29 листопада 2012 року з робочим візитом у Національній академії державного управління при Президентові України перебував директор програми Школи політики і державного управління Університету Торонто (Канада) Ірвін Студін.


У рамках візиту відбулись зустрічі професора Ірвіна Студіна з керівниками, науково-педагогічними працівниками та слухачами академії.

Під час зустрічі президента академії Юрія Ковбасюка з директором програми Школи політики і державного управління Університету Торонто були обговорені стратегічні напрями міжнародної діяльності навчального закладу, зокрема розвиток взаємовигідного співробітництва на дво- та багатосторонній основі з кращими зарубіжними навчальними закладами, дослідницькими установами, міжнародними організаціями та фондами; перспективи членства академії та її регіональних інститутів у міжнародних організаціях та асоціаціях; впровадження з європейськими партнерами навчальних програм та системи подвійних дипломів; участь академії у новому проекті ЄС Twinning «Посилення навчального та наукового потенціалу Національної академії державного управління при Президентові України».

Темою зустрічі Ірвіна Студіна із науково-педагогічним колективом Вищої школи державного управління було обговорення питань вдосконалення організації навчального процесу і впровадження інституту наставництва у Вищій школі державного управління; налагодження та поглиблення співпраці з кращими європейськими науково-освітніми, консультативними, експертними установами у сфері державного управління шляхом обміну досвідом викладання, навчальними програмами, курсами, практиками, технологіями навчання.

У форматі діалогу відбулась зустріч із представниками слухацької громади Вищої школи державного управління – Олександром Ніколайчуком і Ольгою Слуцькою. Ірвін Студін поцікавився їхніми враженнями від навчання у Вищій школі державного управління, спілкування з лекторами, а також відомими вітчизняними й іноземними викладачами, аналітиками та експертами у сфері публічного адміністрування, які залучаються до навчального процесу на запрошення керівництва академії. Особливий інтерес гість академії виявив до шляхів самореалізації особистостей слухачів і формування у них організаторських навичок, лідерських якостей, виховання духовності та культури, зростання соціальної активності у процесі навчання в академії.

Крім цього професор Студін прочитав слухачам Вищої школи державного управління лекцію «Держави та національні інтереси», на якій проаналізував національні інтереси України з позиції сучасної геополітики, окреслив умови й основні фактори реалізації національних інтересів незалежної України на нинішньому етапі розвитку держави. Особлива увага була приділена необхідності розробки Концепції національної стратегії як системи оптимальних методів досягнення національних інтересів і цілей.

У рамках візиту до навчального закладу директор програми Школи політики і державного управління Університету Торонто взяв участь у Всеукраїнській конференції «Наука державного управління: досягнення, завдання, перспективи», що проводилась в академії у рамках відзначення 15-річчя галузі науки «Державне управління».


Поділіться з друзями:   

Останні новини