Національному університету фізичного виховання і спорту України від Уряду Японії передано поліграфічне обладнання

1 вересня 2014 року в Національному університеті фізичного виховання і спорту України відбулася церемонія передачі обладнання, закупленого в рамках Проекту з покращення поліграфічного обладнання на загальну суму 83 тис. доларів США.


У заході взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Тоічі Саката,  заступник Міністра освіти і науки України Андрій Гевко, заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гуцал, Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, Сергій Бубка, президент Національного олімпійського комітету України, Євген Імас, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Цей проект став четвертим, який реалізовано в Україні в рамках Програми маломасштабної ґрантової допомоги у сфері культури. У рамках цієї Програми допомога надається таким організаціям, як місцеві державні установи, неурядові організації (НУО), дослідницьким та вищим навчальним закладам для проектів, спрямованих на підтримку культурної та освітньої діяльності, спорту на вивчення японської мови, збереження історичної та культурної спадщини.

У рамках проекту для університету було придбане професійне багатофункціональне поліграфічне обладнання для чорно-білого та кольорового друку. Це обладнання допоможе забезпечити студентів Університету актуальними матеріалами в необхідній кількості і вчасно.

Починаючи з 1998 року, Японія виділила допомогу на суму понад 5 млн доларів США закладам освіти і культури України. Обсяг всієї допомоги Японії Україні, включно із кредитною, сягає 700 мільйонів доларів США.


Поділіться з друзями:   

Останні новини