У Національному фармацевтичному університеті відбулися лекції майстер-класу ректора, академіка НАН України В.П. Черних

Цикл ректорських лекцій майстер-клас є традиційною подією в житті університету та адресований насамперед студентам ІІ курсів усіх факультетів.


Кожна лекція була розподілена на три частини. У першій В.П. Черних зробив детальний огляд фармацевтичної галузі та, зокрема, профільної освіти в Україні, розповів про становлення і розвиток НФаУ, матеріальну базу університету, про найзначніші досягнення та плани на майбутнє. Друга частина була присвячена органічній хімії – фундаментальній дисципліні, яка вважається основою фармації, третя – здоровому способу життя.

У Національному фармацевтичному університеті приділяють значну увагу пропаганді здорового способу життя, проведенню спортивних турнірів, читанню тематичних лекцій, на сайті університету є окрема сторінка, де розміщуються всі ці лекції з ілюстративно-презентаційними матеріалами. Звичайно ж, цій темі присвячуються бесіди та виховні заходи ще з часів середньої школи. Однак для студента НФаУ розповідь про наслідки згубної для здоров’я поведінки з вуст ректора звучить не просто інакше, а найпереконливіше, бо власний приклад – то найбільш вагомий аргумент. Увесь фармацевтичний університет знає ректорські рекорди з гирями та на власні очі бачив виконувану ректором стійку на пальцях. В.П. Черних розповів аудиторії про шкідливість паління, вживання алкоголю та наркотиків, необхідність займатися фізичними вправами.

Цьогоріч лекції майстер-класу ректора НФаУ, академіка НАН України В.П. Черних зібрали майже 700 студентів.

Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини