Слідчі дії не призвели до зупинки роботи комп'ютерних програмних систем УЦОЯО, - ГПУ

Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розслідуваному Головним слідчим управлінням МВС України за фактами несанкціонованого втручання та зміни інформації в «Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання».


На даний час встановлено, що перший заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти, вступивши у злочинну змову з невстановленими особами Центру, вносив зміни у результати зовнішнього незалежного оцінювання, передає прес-служба ГПУ.

28.07.2015 вказаній службові особі Головним слідчим управлінням МВС України за погодженням з Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 КК України.

Цього ж дня до суду направлені клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Судове засідання з цих питань перенесено на 30.07.2015 у зв'язку з неявкою підозрюваного.

Принагідно повторно інформуємо громадськість про те, що проведені у провадженні слідчі дії не призвели до зупинки роботи комп'ютерних програмних систем Центру.

Відтак, посилання окремих керівників обласних центрів ЗНО на відсутність можливості здійснювати поточну роботу за зверненнями громадян з питань внесення змін до системи є некоректним.


Поділіться з друзями:   

Останні новини